V-am pregatit o reteta delicioasa de cozonac, cu un timp de realizare mediu. Parfumati si dulci, aromati si pufosi, cozonacii obtinuti vor fi extrem de apreciati de toata familia.
Reteta este pentru 4 bucati, dar poate fi adaptata in functie de nevoile voastre:
Pentru aluat aveti nevoie de:
– 2 kg. faina pentru cozonac
– 600 ml. lapte
– 8 galbenusuri oua
– 400 g. zahar alb/brun
– 200 ml. ulei bio floarea soarelui
– 4 cuburi de drojdie
– 2 linguri coaja de lamaie
– 2 linguri coaja de portocala
– 2 pastai vanilie Bourbon infuzate timp de minim o saptamana in uleiul bio de floarea soarelui
Pentru umplutura aveti nevoie de:
– 400 g. miez de nuca premium
– 200 g. stafide
– 200 g. rahat
– 100 g. scortisoara pulbere plus 2-4 linguri scortisoara pulbere pentru decorarea cozonacilor
– 8 albusuri oua
– 4 linguri cacao
– 200 g. zahar brun plus 1-2 linguri zahar brun/alb pentru decorarea cozonacilor