Datorita lipsei din compozitie a unor chimicale care produc foarte mult rau pe termen lung.
Doua exemple concrete sunt Ethanol si Propylen Glycol. Informatii despre acestea gasiti aici si aici.
Sapunurile transparente arata frumos si pacalesc ochiul. In realitate, cea mai simpla reteta de sapunuri transparente contine aproximativ o treime din totalul intregii productii de sapun.
Ethanolul are mai multe denumiri, printre care alcool ethylic si alcool pur. Este inflamabil si se aprinde foarte usor. Mai mult decat atat, este un drog psihoactiv, un drog recreational cu state vechi pe piata consumatorilor de stupefiante. Se gaseste in compozitia bauturilor spirtoase si in termometre. Este un alcool pur, volatil, iar intoxicatiile cu Ethanol datorita ingerarii sau inhalarii sunt numeroase.
Propylen Glycol-ul actioneaza ca solvent pentru industria farmaceutica si ca aditiv pentru cea alimentara.
In cosmetice, sapunuri, sampoane, geluri de dus, este folosit ca emulsificator, iar in uleiurile parfumate sintetice si uleiurile de masaj este folosit ca substanta purtatoare.
Datorita faptului ca are un punct de inghet situat in jurul valorii de -50 grade Celsius, este folosit ca agent de dezghetare sau de prevenire a inghetului pe pistele aeroporturilor din intreaga lume.
Este mai putin toxic decat Ethylen Glycol, fiind necesara ingerarea unei cantitati mari pentru a produce probleme de sanatate grave. Totusi, cauzeaza iritatii ale pielii si ochilor (mai ales la folosirea indelungata a deodorantelor), iar produsele cosmetice ce contin Propylen Glycol le sunt total contraindicate persoanelor cu alergii, eczeme, psoriazis sau alte boli ale pielii.
Motivul pentru care ne dorim sa renuntam la chimicalele din viata de zi cu zi este simplu si are legatura cu un stil de viata sanatos pe care ne dorim sa il urmam. Acest stil de viata sanatos inseamna sa folosim produse cosmetice 100% naturale, de preferat organice, produse alimentare proaspete si pe cat se poate de ecologice si mai inseamna sa impartasim cat mai multor persoane informatiile pe care le obtinem din diverse surse. Sa informam si sa formam copii, tineri si adulti in legatura cu pericolele la care sunt expusi zilnic.