Astazi as vrea sa va vorbesc despre o reteta care imbina armonios mai multe condimente si legume. Printre ele amintesc rozmarin, boia iute de ardei, boia dulce de ardei, cimbru, ghimbir, sare si piper.
Reteta este foarte simplu de realizat, doar ca dureaza un timp ceva mai indelungat, fiindca totul se pregateste la cuptor.
Ingredientele sunt urmatoarele:
– 3-4 pulpe de curcan
– 4-5 cartofi mai mari
– 4-5 morcovi
– 4-5 ardei gras
– 3-4 legaturi ceapa verde sau 3-4 cepe albe
– 1-2 capatani de usturoi
– 8-10 linguri ulei masline sau ulei din samburi de struguri
– 2-3 cani vin rosu
– rozmarin, boia iute de ardei, boia dulce de ardei, cimbru, ghimbir, sare, piper
Pulpele se spala, se cresteaza, se sareaza si se pun in vasul pentru cuptor. Se adauga toate mirodeniile, exceptand legumele (cartofi, morcovi, ardei gras, ceapa, usturoi). Se adauga uleiul si vinul, completand cu apa pana pulpele sunt acoperite de lichid. Se pune folie de aluminiu pe vas si se acopera cu grija. Se seteaza cuptorul la minim 200 grade pentru 30 minute.
Dupa cele 30 minute initiale, se scoate folia de aluminiu, se adauga legumele si se completeaza (daca este cazul) cu apa. Se mai lasa la cuptor minim o ora, timp in care pulpele de curcan se intorc de 2-3 ori. Din cand in cand se amesteca si legumele, iar lichidul in vas se toarna peste pulpe. Se testeaza carnea inainte de a opri cuptorul.
Pofta buna!