Retete sapun natural
- Metoda la rece (cold process) + kit de materii prime pentru 10 săpunuri naturale
- Metoda la cald (hot process)
- Semi-metoda melt & pour
- Rețetă săpun natural cu ulei avocado, metoda la rece + kit de materii prime pentru 10 săpunuri naturale
- Rețetă săpun & șampon natural cu ulei de migdale dulci, metoda la rece
- Rețetă săpun & șampon natural cu unt shea bio, neprocesat, brut, metoda la rece
- Rețetă săpun natural pentru femei însărcinate, metoda la rece
- Rețetă săpun & șampon natural cu ulei de ricin
- Rețetă săpun natural pentru grădinari
- Rețetă săpun natural exfoliant, cu sare de mare
- Rețetă săpun natural pentru bărbați, Brown Windsor Soap
- Rețetă săpun natural cu bere neagră și ulei esențial de lămâie
- Rețetă săpun natural în straturi, cu argilă + kit de materii prime pentru 10 săpunuri naturale (în curând)
- Rețetă săpun natural solid pentru bărbierit
- Rețetă săpun natural cu lemongrass și argilă verde
Buna ziua,
Poate sa-mi spuna cineva cum sa fixez culorile la sapunurile procesate la rece? Am folosit si culori pulberi si lichide si ambele ies atunci cand te speli cu sapunul.
Sau puteti sa-mi dati o firma buna de unde sa cumpar culori care sa nu iasa la spalat?
Bună ziua,
Vă invităm în magazinul nostru să achiziționați argile și pulberi din plante, https://www.sapunnatural.ro/categorie/ingrediente-lumanari-parfumuri-cosmetice/. Dacă până acum foloseați pulberi chimice, nu vă putem ajuta. Dacă foloseați tot naturale și culorile ieșeau, atunci vă recomandăm să intrați pe site-ul nostru, la metoda de fabricare la rece, https://www.sapunnatural.ro/2011/reteta-sapun-natural/, pentru că este posibil să nu realizați săpunurile ca la carte.
Succes!
Buna, pentru o pata de culoare in sapunul CP se poate utiliza oxidul de crom sau de fier de la mag. de chimicale, vopsitorie? Sau este gresit?
Bună ziua,
Vă recomandăm să citiți acest articol, https://www.sapunnatural.ro/tag/oxizi-de-fier. 🙂
Buna ziua! Am incercat reteta cu unt de shea ,ulei de masline,unt de cocos si ulei de portocale. Dupa 24 de ore l am taiat si are un miros mai puternic de soda. Este normal sau am gresit eu undeva? Va multumesc!
Bună ziua,
Hidroxidul de sodiu se neutralizează în perioada de uscare, cel mai mult în cele 24 de ore (până la scoaterea din forme), restul în cele 30 de zile până la uscarea definitivă a săpunului. Este normal, fără să avem alte informații la îndemână. 🙂
Succes!
buna seara.nu gasesc apa distilata… Pot inlocui cu apa de izor? Multumesc
Din păcate, nu vă sfătuim să faceți acest lucru.
Bună ziua și vă felicit pentru informațiile ca le furnizati. Am început să fac săpun de casă de câte luni, primele tranșe au ieșit bine numai că la ultimele două tranșe de săpun pe care le am făcut au apărut după turnarea în formă ( la aproximativ 30 de, minute)ca niște picături de ulei. Pe secțiune nu se scurge ulei. Întrebarea mea este sunt bune săpunurile? Care o fi cauza apariției picăturilor de ulei? Vă multumesc.
Bună ziua, mulțumim pentru cuvintele frumoase! Ne străduim să oferim informații relevante pentru cei ce doresc să realizeze săpun natural, dar și materii prime pentru producție.
Cauza apariției picăturilor de ulei poate fi un proces de saponificare incomplet sau o cantitate insuficientă de hidroxid de sodiu. Dacă ați luat rețetele de pe site-ul nostru, este posibil să nu fi amestecat până la trace/urmă. Dacă ați luat rețete din altă parte, ar fi bine să le verificați.
Succes!
Bună ziua,
Ne puteti da o reteta de sapun natural lichid? Stiu ca se foloseste hidroxidul de potasiu în locul hidroxidului de sediu.
Multumesc
Din păcate pentru dumneavoastră, rețetele noastre sunt doar pentru săpun solid și diverse produse cosmetice.
O reteta simpla de sapun lichid nu publicati?
Momentan, nu, ne pare rău. Dar vă invităm să ne vizitați pagina de Facebook sau să vă înscrieți la newsletter, pentru a primi noutățile noastre.
Buna seara,
Ca orice novice am intrebari si ma gandeam ca puteti ajuta cu o explicatie si anume: am colorat un sapun melt&pour ( cu colorant de sapun ) si pare ca nu s-a dizolvat complet, se vad in sapun urme ca un praf. Din ce cauza ar putea fi?
Multumesc,
Alexandra
Fie rețeta melt&pour nu era viabilă, fie nu ați amestecat cum trebuie, fie colorantul era chimic și nu s-a omogenizat în pastă.
Buna Seara! Felicitări pentru aceste articole. Am si eu o intrebare , va rog: ce reteta de săpun recomandati pt hidratare . Specific faptul că săpunul pe care l-am făcut pare bun dar usuca pielea f tare. Are ph 9 si a stat la uscat 6 săpt. Va multumesc frumos!
Mulțumim pentru aprecieri, ne bucurăm că găsiți articolele noastre utile! 🙂
Pentru hidratare, vă recomandăm să încercați rețete care au în componență unt de shea și nu numai – https://www.sapunnatural.ro/2011/reteta-sapun-natural-cu-unt-de-shea/, https://www.sapunnatural.ro/2011/sapun-natural-special-pentru-femei-insarcinate/, https://www.sapunnatural.ro/2011/sampon-natural-solid-cu-ulei-de-ricin/, https://www.sapunnatural.ro/2015/reteta-sapun-natural-pentru-barbierit/.
Succes!
Buna ziua. Pentru un scalp cu psoriazis, ce fel de sampon solid imi recomandati ? La reteta ma refer. multumesc.
Această rețetă: https://www.sapunnatural.ro/2011/reteta-sapun-natural-cu-unt-de-shea/
Succes!
buna ziua tuturor, ma poate ajuta cineva cu o reteta de sapun cu sulf? multumesc anticipat.
Bună dimineața,
Momentan nu avem în plan crearea unei rețete cu sulf, dar o vom ține minte pentru viitor.
Succes!
Buna ziua ! Pot cumpara de la dvs o carte, in ghid ceva, sa incep sa fac si eu sapunuri ? Mentionez .ca nu am mai facut niciodata, Dar vreau sa ma apuc de asta. Multumesc anticipat!
Bună ziua, nu este necesar să cumpărați un ghid, deoarece toate informațiile necesare le găsiți cu titlu gratuit pe site-ul nostru, inclusiv rețete testate și verificate sau materii prime.
Primii pași și informații importante: https://www.sapunnatural.ro/informatii-importante-legate-de-producerea-sapunului-natural/
Rețete: https://www.sapunnatural.ro/retete-sapun-natural/
Dacă nu vă descurcați, aveți posibilitatea de a efectua un curs de producție pentru începători: https://www.sapunnatural.ro/workshop-sapun-natural/
Ingrediente
Uleiuri și unturi vegetale – https://www.sapunnatural.ro/categorie/uleiuri-unturi/
Uleiuri esențiale – https://www.sapunnatural.ro/categorie/uleiuri-esentiale-naturale/
Argile, ceară, condimente – https://www.sapunnatural.ro/categorie/ingrediente-lumanari-parfumuri-cosmetice/
Ustensile și matrițe – https://www.sapunnatural.ro/categorie/ustensile-matrite-recipiente/
Succes!
Buna ziua, Azi am facut primul meu sapun natural de lavanda, totul a fost bine pana la adaugarea pigmentului de culoare violet, care s-a schimbat in gri. Ce am gresit? Cum sa fac sa nu se mai schimbe culorile? Inca o intrebare va rog… De cat la suta trebuie sa fie soda caustica folosita la sapunuri? Multumesc.
Felicitări pentru realizarea primului săpun!
Pigmenții interacționează cu pasta de săpun și, de cele mai multe ori, culoarea se transformă. Vă sfătuim să realizați teste pe bucăți mici de săpun sau să alegeți pigmenți care nu își schimbă culoarea.
Hidroxidul de sodiu trebuie să aibă puritate 98-99%.
Succes!
Buna seara.
Am o mica transa de sapun care a ramas moale si se sfarama , nu o pot taia pt ca se rupe, cred ca este din cauza discontului prea mare de soda -10%,este si cam uleioasa.Pot sa o topesc si sa o amestec in alta transa care am mai facut.o si imi iese f bine sau imi va strica toata transa ?Sau ce as mai putea face ?Astept un raspuns, multumesc mult.
Bună ziua,
Scuze pentru întârzierea cu care răspundem!
Din păcate, nu mai puteți recupera o tranșă pierdută. O puteți arunca… Vă recomandăm să folosiți una dintre rețetele de pe site-ul nostru, le găsiți aici https://www.sapunnatural.ro/retete-sapun-natural/. Toate sunt testate și verificate.
Succes!
Buna ziua! Am mai trimis un mesaj, nu stiu daca l-ati primit. Am cateva nelamuriri privind temperatura de lucru. Doresc sa lucrez afara si va intreb, care este un interval de temperatura potrivit? Dar in cele 24h cand sta sapunul acoperit? Dar cand sta la uscat cele 4 saptamani? Mutumesc anticipat.
Comentariile sunt moderate și este o perioadă aglomerată, de aceea răspunsul nostru nu a venit imediat. )
Temperatura de lucru recomandată este de 18-24 de grade. Nu vă sugerăm să lucrați afară, nici iarna, nici vara. Poate în primăvară/toamnă blânde.
Va multumesc pentru raspuns, astazi am facut sapunul si pana acum totul pare sa fie in regula ( este prima data ). L-am turnat in forma de lemn cu foaie de copt, l-am invelit in folie perforata pt a respira si apoi am acoperit cu o patura. Sunt foarte entuziasmata si zilnic intru aici sa mai citesc si sa recitesc informatiile, va multumesc pentru toate informatiile utile si pentru sprijin, este un site constructiv si bine documentat si desi nu va cunosc, pot observa ca in spatele acestui site sunt oameni de calitate.
Mulțumim mult, ne bucurăm când cititorii noștri găsesc informații utile pe site! 🙂
Să ne țineți la curent cu progresul săpunului realizat. Dacă aveți întrebări, să ne scrieți.
Pe curând!
Bună aş dori sa fac săpun din ulei de măsline ,îmi puteți da rețeta. Va mulțumesc mult.
Bună ziua,
Toate rețetele pe care le-am creat până acum sunt disponibile aici https://www.sapunnatural.ro/retete-sapun-natural/.
Succes!
Bună,
Linkul de la “Reteta sapun natural pentru gradinari” duce pe aceeași pagină cu cel de la “Reteta sapun natural exfoliant, cu sare de mare”. Mă gândesc că poate e o greșeală.
În rest, mulțumesc pentru informații!
Bună, Roxana!
Ne bucurăm că ai găsit utile informațiile prezentate de noi pe site!
Link-ul acela duce către o pagină care se numește “Două rețete de săpun natural”, ambele rețete având aceeași bază de uleiuri și unturi, dar fiind diferențiate în “săpun pentru grădinari” și “săpun exfoliant cu sare de mare” datorită adaosurilor: uleiuri esențiale+pulbere de scorțișoară la primul, respectiv uleiuri esențiale și sare de mare la al doilea.
Buna uleiuri stiu ca se găsesc ușor dar unturile unde le pot găsi?
Bună, Mihaela!
Aici http://www.sapunnatural.ro/categorie/uleiuri-unturi/ poți găsi o selecție de 6 unturi și 3 uleiuri, de bază în producția de săpun natural și cosmetice naturale. Dacă ai nevoie de alte produse, ne poți contacta și vom încerca să le aducem în magazin.
Buna seara, Cum sa fac sa scap de bulele din sapun? Va multumesc anticipat!
Americanii folosesc alcool etilic. Noi vă sugerăm să folosiți un băț din sticlă pentru amestecare. Dar doar atunci când pregătiți săpun monocolor. Succes!
Buna ziua,sper sa nu fiu agasantă… Tehnica este la rece.A ti putea sa ma ajutați cu un sfat?Cum se folosește argila mai exact?Rețete simple am tot făcut , si imi ies …m am gândit sa avansez…multumesc mult pentru suport!
Sunt atât de multe momente în care ați putea greși, încât nu prea avem cum să vă ajutăm. 🙁 Ați încercat rețeta noastră cu argilă? (https://www.sapunnatural.ro/2014/reteta-sapun-natural-cu-argila-in-straturi/) Sau altă rețetă? Argila o puteți adăuga la final, odată cu uleiurile esențiale și trebuie să vă asigurați că aveți ingrediente de calitate. Dacă tot nu reușiți, atunci vă recomandăm să participați la unul dintre cursurile noastre de producție fiindcă este posibil, așa cum am scris și prima oară, să fie o problemă de tehnică.
Bună ziua,sunt novice în fabricarea săpunurilor de casă, iar de o vreme mă tot stresez cum să fac un săpun bicolor cu argilă. Am cumpărat argila violet si roșie. Pe prima am amestecat o cu uleiurile pt o culoare uniformă, pe a doua in pasta când a ajuns la trace ,numai ca una s a făcut verde iar cealaltă maro…cum este posibil?
Fără să vă simțiți ofensată… dacă sunteți începătoare, vă recomandăm să lucrați rețete ușoare, monocrome. Cu atât de puține date oferite, fără să știm concret ce s-a întâmplat când ați produs săpunul, noi bănuim că de vină este tehnica folosită, nu argila comandată. Succes!
Buna ziua,sunt novice in fabricarea săpunurilor,iar de o vreme ma tot stresez sa fac un săpun bicolor cu argilă. Din păcate am cumpărat argila violet pt un săpun cu lavandă, si roșie pt altul,numai că argila mea s a făcut verde si maro. Menționez ca pe prima am amestecat o cu uleiurile pt o culoare uniformă ,pe cealaltă când a ajuns la “trace”. Întrebarea mea este cum este posibil?Argila era de Mayam…
Argila violet nu isi pastreaza culoarea in sapun.Devine maronie.
Buna seara. Am o intrebare- stantarea sapunurilor cand se realizeaza? exact cand sunt scoase din forma sau taiate proaspat? Multumesc mult!
Bună dimineața, ai deschis cutia Pandorei! 🙂 Răspunsul este depinde. Depinde de ștanță (model, material etc.), de persoana care ștanțează (femeie/bărbat), de rețetă (conține pulberi / nu conține, este o rețetă mai moale în primele 24 ore sau mai tare), de temperatura și umiditatea în camera/zona de aerare și uscare… Și cred că dacă ne mai gândim, mai găsim câteva variabile. Răspunsul pe larg este că și ștanța trebuie testată pe rețeta pe care vreți să o folosiți. De principiu, înainte/după să fie scoase din formă (dacă folosești formele noastre din silicon) sau imediat după tăiere, dacă folosești alte forme.
Multumesc !
Multumesc in primul rand pt.implicarea d-voastra si ajutorul pe care ni-l dati.Pentru a comercializa acest sapun puteti sa-mi spuneti de ce avize as avea nevoie si aprox. cat costa .Multumesc anticipat!
Cu mare drag!
Pentru a comercializa produsele, aveti nevoie de avize si analize ale produselor. Va sfatuim sa angajati un avocat specializat in acest domeniu, deoarece legislatia este stufoasa. Ca si costuri, chiar nu stim la ce va mai puteti astepta pe inceput de 2016.
Buna ziua. As avea o intrebare, va rog. Pentru metoda la rece, apa distilata se poate inlocui cu suc natural de morcov, sau portocala spre exemplu? Multumesc
Nu. Apa distilata nu trebuie inlocuita cu niciun suc, chiar daca sucul de castravete, de exemplu, contine multa apa. Singurele ingrediente cu care o puteti inlocui sunt apele florale.
Buna seara, spuneti mi va rog din ce cauza se ,, taie ,, sapunul dupa ce il pun in forma ( se aduna uleiul deasupra).
Multumesc anticipat!
Pot fi atat de multe cauze, incat ne este aproape imposibil sa va ajutam. De la reteta gresita pana la modalitatea de productie, de la amestecarea insuficienta pana la adaugarea uleiurilor in faza de trace.
Daca doriti sa invatati de la A la Z cum se fabrica corect sapunul natural, va asteptam la cursul nostru de productie sapun natural, puteti gasi detalii aici https://www.sapunnatural.ro/workshop-sapun-natural/.
Am cumparat niste sapunuri de la Violeta Marinescu.
Am vrut ceva deosebit, asa ca am ales patru sapunuri diferite. Cand au sosit, marea bucurie s-a risipit repede: toate erau la fel la ingrediente, diferea doar culoarea si mirosul unuia.
Scriu aici mesajul, pentru ca pe blogul doamnei Marinescu * sapun zain * nu mi-a aprobat comentariul “critic”, care ar dezvalui marele secret: nu face decat doua retete de sapun si pacaleste cumparatorii ca are o gama variata.
Popa Camelia
Buna ziua,
Nu cunoastem sapunurile produse de doamna Marinescu, nu le-am folosit si nici nu le-am analizat ingredientele. In mod normal, atunci cand comandati un produs, ingredientele ar trebui specificate in dreptul fiecarui produs cosmetic, asa cum se intampla pe site-ul nostru. Nu stim daca este cazul site-ului mentionat. Fiecare client trebuie sa comande in cunostinta de cauza, sa cunoasca specificatiile si/sau atentionarile, precum si fiecare ingredient in parte.
Ne pare rau ca ati avut aceasta experienta si va sfatuim sa ii telefonati doamnei Marinescu sau sa ii scrieti un e-mail. Consideram ca evenimentul se poate rezolva prin discutii cu producatorul, nu cu postarea mesajelor critice pe alte site-uri.
Si noi avem moderarea comentariilor pe acest site, iar cele rau-voitoare sau nefondate sunt respinse. Probabil acelasi lucru se intampla si la doamna Marinescu. Fiind primii producatori de sapun natural din Romania, de 6 ani am vazut si citit multe comentarii. Noi nu avem cum sa probam ce ati spus Dumneavoastra si nu stim cum am putea sa va ajutam, chiar daca am putea proba sesizarea pe care ati facut-o.
Va dorim succes in rezolvarea situatiei!
Buna ziua,
Am inceput de curand sa prepar sapun acasa, imi place tare mult, mi-au iesit in general bine, dar la ultima tura am intampinat doua probleme: am turnat pasta in forme individuale si am observat ca nu au trecut prin faza de gel. Nu-mi dau seama daca e grav sau nu.
A doua problema ar fi ca a doua zi dupa scoaterea din forme au aparut unele mici puncte albe, ca un praf, pe suprafata sapunurilor. Am citit pe site-ul dvs cum ca ar fi cenusa din soda ramasa nesaponificata, dar v-as ruga, daca doriti, sa-mi dati mai multe informatii: este nociv pentru piele? nu mai are aceeasi calitate sapunul, ce as putea face sa nu se mai intample, cauza ar putea fi faptul ca le-am pus in forme individuale si pasta s-a cam racit pana le-am umplut? etc.
Va multumesc! Mult succes!
Buna ziua,
Reluam mesajul de raspuns referitor la punctele albe: “unii producatori de sapun spun ca acel praf alb este hidroxid nesaponificat. Altii ca este reactia pastei de sapun la oxigen, deci o oxidare clasica. Noi va spunem ca este normal, deoarece impartasim cea de-a doua parere si ca il puteti folosi fara griji dupa perioada de uscare. Acel praf alb poate fi mascat cu pulberi din plante sau alegand o forma din lemn, pe inaltime. Succes!”
Apoi, va rugam sa detaliati ce inseamna “faza de gel”, deoarece nu intelegem exact ce a lipsit sau ce vi se pare ca nu a iesit cum trebuie.
Turnarea in forme individuale dureaza mai mult decat turnarea intr-o singura forma compacta, dar nu ar trebui sa afecteze calitatea sapunului si nici aspectul acestuia.
Asteptam mai multe amanunte, pentru a va putea ajuta.
Multumesc pentru raspuns!
Cand am turnat sapunul in forma de lemn, toate au trecut prin faza de gel, adica s-au incalzit, si-au schimbat culoarea incepand de la mijloc, pentru a reveni apoi la initial. Cele pe care le-am turnat in forme individuale, nu au trecut prin aceasta faza. Aici era nedumerirea mea: de ce si daca este o problema pentru calitatea sapunului.
Va multumesc inca o data!
Teoretic, fara sa vedem sapunurile, nu aveti nicio problema cu ele. 🙂 Formele individuale sunt mult mai mici si reactiile nu sunt neaparat vizibile (schimbarea culorii, consistentei etc.). Daca sunt din acelasi lot cu cele din formele din lemn, iar acelea sunt ok, le puteti folosi linistita.
Dar, repetam, este doar o presupunere pe baza informatiilor furnizate. Nu garantam ca sunt bune, nestiind exact cum au fost realizate si daca pasii au fost respectati.
buna ziua,am nevoie de un sfat de la un cunoscator….am o gramada de untura si ulei de floarea soarelui care nu mai sunt comestibile. mi s-a spus ca le pot *transforma*in sapun.va rog, imi puteti da niste retete? multumesc anticipat
Din pacate, nu puteti realiza sapun doar cu ulei de floarea soarelui. Pentru un sapun de toaleta bun, aveti nevoie de ingredientele de baza, cum le numim noi, adica cocos, masline si palmier. Recomandarea noastra este aceasta reteta – https://www.sapunnatural.ro/2014/01/reteta-sapun-natural-cu-argila-in-straturi/ – singura de pe site cu ulei de floarea soarelui. Pentru restul ingredientelor, va rugam sa faceti click pe fiecare nume in parte.
va multumesc mult pentru sfat!!!
Buna ziua,
Urmaresc cu mare interes retetele de cosmetica postate de dumneavoastra si va felicit pentru ceea ce faceti! De curand am “declarat razboi” si chimicalelor din produsele cosmetice, motiv pentru care m-am apucat sa fac prima mea transa de sampon solid, reteta personalizand-o dupa tipul meu de par si dupa efectele pe care doresc sa le obtin in urma folosirii acestuia. Am urmat cu strictete toti pasii pentru realizarea retetei, insa am o mica nelamurire… Aspectul compozitiei dupa mixare, turnarea, scoaterea din forma au decurs excelent, insa dupa ce l-am pus la uscat, la doua zile au aparut usoare pete albicioase (parca ar fi faina) pe suprafata sapunului care, ulterior se pare ca se maresc.
Mi-ati putea spune va rog, de ce se intampla acest lucru? Ar putea afecta acest lucru calitatea sapunului? Multumesc ,
Buna ziua,
Am mai avut aceasta problema, ridicata de o cititoare. Raspunsul de atunci a fost “unii producatori de sapun spun ca acel praf alb este hidroxid nesaponificat. Altii ca este reactia pastei de sapun la oxigen, deci o oxidare clasica. Noi va spunem ca este normal, deoarece impartasim cea de-a doua parere si ca il puteti folosi fara griji dupa perioada de uscare. Acel praf alb poate fi mascat cu pulberi din plante sau alegand o forma din lemn, pe inaltime. Succes!”
Buna ziua,
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul prompt!
Buna seara,
Ma intrebam la reteta de mai jos, cu ce s-ar putea inlocui uleiul de soia si in ce cantitate va rog?
https://www.sapunnatural.ro/2012/03/retete-sapunuri-naturale-exfoliante/
Totodata, o reteta de sapun crema oare ne puteti sugera?
Multumesc frumos!
Buna ziua,
Intotdeauna cand doriti sa substituiti un ulei sau un unt dintr-o reteta, trebuie sa alegeti ingrediente ce au valori SAP identice.
In cazul de fata, uleiul de soia poate fi inlocuit cu uleiul de masline sau din samburi de struguri. Toate aceste ingrediente, dar si multe altele, pot fi gasite in magazinul nostru.
Soia – https://www.sapunnatural.ro/shop/ulei-soia/
Samburi de struguri – https://www.sapunnatural.ro/shop/ulei-samburi-struguri/
Masline pomace – https://www.sapunnatural.ro/shop/ulei-masline-pomace/
Va rugam sa ne explicati ce inseamna “sapun crema”, pentru a va putea oferi un raspuns adecvat.
Multumim si succes!
de cat trebuie sa fie hidroxidul ?de 98 perle este bun ?
Perle sau fulgi, de minim 98%.
Buna ziua,
As dori,dacă se poate,să mă îndrumaţi in realizarea unui săpun ce aşvrea să îl folosesc ca şi mărturie la botezul finuţului meu,nu am făcut niciodată săpun,deci mă gândeam la un m&p,pe care apoi ,să îl tai cu o formă de biscuiţi cu conturul lui mickey mouse.care dintre produsule d.voastră ar fi indicate si cam cum aş putea realiza acest proiect. Vă mulţumesc mult
Din pacate, sapunurile noastre sunt foarte tari, ele nu se pot taia. Puteti lua sapunurile melt&pour, dar daca nu ati mai facut niciodata sapun, o sa va fie foarte greu.
Daca aveam noi o forma Mickey, va puteam turna noi sapunurile, la un pret excelent. Daca va intereseaza aceasta idee, vom incerca sa cautam forme adecvate.
Multumim si noi!
buna ziua. m-ar interesa foarte mult o reteta de sapun lichid va rog. am tot cautat pe net reteta de sapun lichid de castilla dar nu am gasit nimic bun. va multumesc anticipat
Buna ziua,
Momentan nu avem in plan realizarea unei retete de sapun lichid. Va rugam sa ne urmariti site-ul in continuare si poate veti gasi ce cautati.
Succes!
Cursurile se tin doar in bucuresti sau si in alte orase?
Anca, cursurile se pot tine oriunde in tara. Pentru mai multe informatii, te rugam sa ne contactezi pe mail.
Buna ziua,
probabil ca ati mai primit aceasta intrebare dar o pun totusi: sapunul prin metoda la cald respecta aceeasi reteta ca cel la rece?
Va doresc o zi buna!
Aici gasesti o reteta si metoda de fabricare la cald: https://www.sapunnatural.ro/2011/05/reteta-sapun-natural-metoda-la-cald/. 🙂 Succes!
Multumesc frumos de raspuns si as mai avea o intrebare: cand folosim ceai in loc de apa distilata,ceaiul il facem cu apa distilata sau apa plata? Multumesc frumos
Noi nu recomandam decat apa distilata in productia de sapun. Cu toate ca am vazut ca se practica apa de izvor, apa de la robinet, apa turbionata, apa demineralizata sau apa plata.
Cat tine un curs?
Cursul incepe la ora 9 dimineata si dureaza pana in jurul orelor 17-18. Aici ai detalii legate de acestea https://www.sapunnatural.ro/workshop-sapun-natural/. Urmatorul are loc pe 22 februarie, in Bucuresti.
Bună ziua! Ma intereseaza cursurile, unde se vor ține?
Buna ziua, urmatorul curs va avea loc in Bucuresti. Aici https://www.sapunnatural.ro/workshop-sapun-natural/ gasiti toate detaliile. Daca aveti intrebari, va rugam sa ne contactati.
buna ziua, am vazut intr- un post anterior ca este important ca un sapun sa nu aiba bule de aer, dar si sa nu se lipeasca de cutitul de taiat. mie cam toate sapunurile ( fac de cam un an) se lepesc de cutit, si am crezut ca asta se intampla cand sapunul este moale. puteti detalia, va rog mult? poate fi ceva gresit la el?oricum ma gandesc sa vin si la un workshop…
Da, este important ca pasta de sapun sa nu aiba bule de aer, pentru a rezulta un sapun cat mai compact, cat mai consistent. Dar la fel de importanta este si reteta. Anumite retete se lipesc de cutit sau cutter orice ati face, pasta fiind mai cremoasa. Pe de alta parte, este posibil sa nu le lasati suficient la uscat sau sa le lasati gresit la uscat, in cele 24 de ore.
Fara sa stim exact cum procedati, este dificil sa va oferim un raspuns pe care sa ne putem baza 100%. Cu aceste putine informatii, putem doar sa ghicim.
Daca doriti sa va inscrieti la cursul din februarie, asteptam un mail cu cererea de inscriere si in momentul in care vom anunta data exacta, va vom trimite un raspuns.
Multumim!
Buna ziua!Daca calculam NaOH in functie de SAP iese 148,54. In reteta scrie 130grame? De ceaceasta diferenta? Si va mai intreb cum calculam cantitatea de apa? Va multumesc si sper sa revin cu poze cat mai curand!
Recomandarea noastra catre voi este sa luati retetele asa cum sunt ele prezentate pe site. Acestea sunt testate, verificate si excelente. 🙂
Pentru alte informatii, va recomandam cursul de productie sapun natural pentru incepatori, care va avea loc in a doua jumatate a lunii februarie. Detalii aici https://www.sapunnatural.ro/workshop-sapun-natural/.
Succes si asteptam fotografiile!
buna, unde se pot testa sapunurile facute acasa?
La un laborator specializat.
Multumesc!Si am observat ca ai retete unde scrie medota la rece!Pot sa folosesc acele retete pentru metoda la cald??
Nu, unde scrie proces la rece, trebuie sa il faci la rece. Daca te intereseaza mai multe retete la cald, atunci o sa pregatim niste retete noi.
Aveti o reteta de sapun mai parfumat???Ca un sapun de lavanda!
Andra, poti inlocui uleiurile esentiale din orice reteta cu ce ulei esential preferi tu. Aproape toate retetele au combinatii de parfumuri naturale.
Buna ziua, o reteta de sapun cu galbenele gasesc pe site-ul d-voastra? este ok daca inlocuiesc o cantitate din uleiul de masline sau palmier cu uleiul de galbenele?
multumesc
Anca, nu am folosit inca nimic din galbenele. Nici ulei, nici infuzie, nici flori. O sa luam in considerare pentru viitor.
Este ok sa inlocuiesti un ingredient cu altul DOAR daca acele doua ingrediente au aceeasi valoare.
Uleiul de galbenele se pune la trace, 50-100 ml la 1 kg de sapun.
Buna ziua ,
Am citit pe blogul dvs ca ati realizat workshop cu privire la fabricarea unor sapunuri naturale.Sunt interesata de astfel de workshop si as dori sa stiu unde le sustineti , cat si de alte informatii .
Eu sunt ing chimist (master in produse farm. si cometice) si as fi interesata pt a incepe o afacere in acest sens ( si nu numai). Va rog sa-mi raspundeti , indiferent de mesaj.
Cu multumiri,
Mihaela Titu
Este foarte greu vara sa stai seara pe malul lacului unde sunt o multime de tintari. Tot scotocind informatii am dat de o solutie pe care o propun chinezii, sapun anti tintari cu ulei de menta rece.
Dar reteta de fabricare nu am gasit-o. Va rog daca aveti o asa reteta, ajutati-ma.
Nu am auzit de o asemenea reteta, dar va recomand sa realizati un sapun natural (https://www.sapunnatural.ro/2011/reteta-sapun-natural/) cu o combinatie inedita de uleiuri esentiale: citronella (https://www.sapunnatural.ro/2012/ulei-esential-citronella/) si pin (https://www.sapunnatural.ro/2012/ulei-esential-pin/). Acest sapun va fi eficient pentru a tine insectele la distanta. Puteti extinde ideea si la creme naturale sau uleiuri de corp.
Succes!
Un sapun nu are cum sa tina insectele la distanta! El curata si atat! Amesteca intr-un recipient cu pulveruzator ulei esential de menta cu apa, da pe piele si asta chiar are efect. La fel si uleiul de pathouli.