Aromaterapia la tine acasă

Ce este aromaterapia?

Aromaterapia este știința folosirii uleiurilor esențiale pentru vindecare. Este o terapie alternativă cunoscută de secole, din ce în ce mai apreciată în prezent. Terapia cu uleiuri esențiale este utilizată pentru a susține sănătatea fizică, dar și pe cea emoțională.

Cum funcționează aromaterapia?

Aromaterapia este populară la nivel mondial în tratarea și ameliorarea mai multor afecțiuni sau simptome. Simțul mirosului este în strânsă legătură cu sistemul hormonal și cel endocrin. Despre simțul mirosului se știe că nu este controlat sau modificat de minte. Prin miros se activează starea de vagotomie a organismului, cea care este responsabilă cu vindecarea. Prin relaxare și eliberare de stres, organismul își poate declanșa procesul natural de videcare.

Colierele de aromaterapie sunt accesorii delicate, bijuterii pe care le poți asorta cu ușurință oricărei ținute. Fiecare colier vine însoțit de 10 rezerve din fetru pe care să picuri în fiecare zi uleiurile esențiale favorite.

Ce sunt uleiurile esențiale?

Uleiurile esențiale conțin compuși organici asemănători cu cei din organismul uman, ceea ce face că acestea să fie ușor de asimilat, intrând în simbioză cu procesele din corp. Uleiurile esențiale sunt extracte din diferite părți ale plantelor și cel mai des sunt obținute prin distilare.

Aromaterapie la tine acasă

Fiecare ulei esențial are diferite beneficii. Prin difuzarea lor, uleiurile esențiale contribuie la starea ta de bine. Alege difuzorul cu ultrasunete potrivit pentru tine și bucură-te de terapia prin miros la tine acasă.

Iată o lista cu cele mai populare uleiuri esențiale utilizate în aromaterapie și efectele lor:

Uleiul esențial de busuioc atenuează simtomele depresiei, este un bun analgezic, ameliorează durerile de cap și migrenele, contribuie la creșterea capacității de concentrare și este un excelent expectorant.

Uleiul esențial de bergamot este apreciat pentru capacitatea de tratare a problemelor dermatologice, fiind antiseptic, antibiotic și cicatrizant. Se utilizează de sute de ani pentru efectul calmant. Creează o stare de bună-dispoziție și îndepărtează stările de anxietate.

Uleiul esențial tea tree are calități antimicrobiene, antiseptice și dezinfectante. Este frecvent utilizat pentru îngrijirea pielii și tratarea problemelor dermatologice. Este utilizat cu succes în tratarea și ameliorarea răcelilor și gripelor, dezinfectează aerul și susține sistemul imunitar. Uleiul esențial de arbore de ceai este de ajutor și în lupta cu alergiile.

Uleiul esențial de mentă este renumit pentru proprietățile lui fortifiante. Reduce febra, migrenele, ajută la ameliorarea problemelor digestive, stimulează imunitatea și este un antiviral redutabil. Stimulează creativitatea, înviorează mintea și reduce oboseala, crește încrederea în sine.

Uleiul esențial de geranium este printre cele mai apreciate în lupta cu anxietatea. Calmează și liniștește, oferă susținere, inspiră comunicare și deschidere, întărește sentimentul de stabilitate și siguranță.

Uleiul esențial de lavandă este folosit ca antiseptic pentru tăieturi, răni ușoare și arsuri, dar și pentru îmbunătățirea somnului. Ameliorează durerile de cap și simptomele migrenei, relaxează și reduce stările de anxietate și frică. Calmează, alină și sprijină echilibrul întregului organism.

Uleiul esențial de lămâie îmbunătățește starea de spirit și ajută la ameliorarea simptomelor stresului și depresiei. Contribuie la curățarea energetică și înălțarea emoțională.

Uleiul esențial de rozmarin sprijină sistemul circulator și sistemul nervos, îmbunătățește capacitatea cognitivă, ameliorează durerea, are un efect tonic și stimulator. Rozmarinul este planta „aducerii aminte”.

Uleiul esențial de ylang-ylang induce o stare de calm și echilibru, aduce plăcere și euforie, bucurie și poftă de viață. Este un ulei cu potențial afrodisiac.

Descoperă toate uleiurile esențiale din magazinul nostru și comandă cât ai nevoie. Deoarece la noi prețurile sunt flexibile, ele scad pe măsură ce cantitatea crește. Poți comanda esențele preferate la 10 ml., 50 ml., 100 ml. sau chiar 1 litru.

Dacă vrei să ținem legătura permanent, te așteptăm pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau Pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.