Friptura de vita cu legume

Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente (8 portii):

– 1,5 kg. carne de vita
– 4 lingurite mustar
– 1,5 kg. cartofi
– 650 g. pastarnac
– 650 g. morcovi
– 650 g. broccoli
– 650 g. ardei gras verde/rosu
– 200 ml. ulei floarea soarelui bio/organic
– 300 ml. apa
– 125 g. faina bio
– 1 ou bio
– 100 ml. lapte bio
– sare Marea Moarta
– piper, marar, usturoi (optional)

Carnea se taie in fasii subtiri, se sareaza si se pipereaza. Se adauga putin ulei de floarea soarelui bio/organic si se acopera in celofan sau folie de aluminiu. Se lasa pana se pregatesc legumele si sosul. Legumele (cartofi, pastarnac, morcovi, broccoli, ardei gras) se taie cubulete sau fasii subtiri si se pun la fiert, cu putina sare.

Incalziti cuptorul la 180 grade C.

Sosul se prepara astfel: se pune faina intr-un vas, se face o gaura in centru, unde se plaseaza oul intreg. Se amesteca si se adauga putin cate putin laptele, pana se omogenizeaza compozitia. Daca este necesar, adaugati 2-4 linguri de apa.

Intr-un vas din sticla termorezistenta se adauga carnea, dupa ce se inlatura folia (celofan / aluminiu) si se adauga apa + mustar, dar fara sa acopere carnea.

Se lasa aproximativ 30 minute la cuptor si se adauga din cand in cand putin apa peste carne.

Dupa 30 minute, legumele se scurg si se adauga peste carnea de vita, in straturi (legume-carne-legume) sau carnea se aseaza in mijlocul vasului. Se acopera cu apa.

Se lasa alte 30 minute la cuptor, pana cand legumele capata o crusta. Apoi se adauga sosul (faina, ou, lapte) si se amesteca usor, pana cand sosul se raspandeste in vas.

In functie de preferintele proprii, carnea se mai lasa intre 10 si 30 minute la cuptor. Dar trebuie verificata inainte de a fi scoasa din cuptor, pentru a fi siguri ca este frageda, dar nu cruda.

La sfarsit se adauga catei de usturoi si marar, pentru a decora placut farfuriile.

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spam protection by WP Captcha-Free

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.