Pentru aceasta reteta, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
– 3-4 picaturi ulei esential de menta pentru uz intern
– 2 linguri ulei de avocado bio/organic
– 4-5 linguri miere
– 3-4 linguri cacao sau pudra roscove
– 1 cana caju sau migdale (inmuiate in prealabil pentru o ora)
– 60 ml. apa
Pentru ornat
– Kiwi
– Capsuni
– Flori levantica
– Nuca de cocos
Instructiuni:
Daca aveti un blender de putere mare, 1000 W, atunci compozitia va iesi cremoasa si fara bucatele. Daca nu, puteti sa macinati migdalele sau caju-ul in prealabil si faina rezultata se va lasa la inmuiat. Se strecoara cu ajutorul unui tifon sau punga speciala si se adauga in blender alaturi de celelalte ingrediente.
Toate ingredientele se amesteca in blender pana la omogenizare. Compozitia va fi moale, insa nu este nici o problema, deoarece o veti lasa la congelator sa se intareasca.
Se toarna compozitia rezultata intr-un inel culinar care se va introduce la congelator pentru o ora sau pana la intarire partiala. Inainte de servire, se va lasa in jur de 10 minute la temperatura camerei.
Este un tort extraordinar de cremos, fin, delicios si racoros.
Link direct reteta: ligiapop.com/2010/11/21/un-desert-delicios-de-post-tort-de-ciocolata-si-menta
Link direct video reteta: www.youtube.com/watch?v=1HTihRG4yH4